• TECHNOLOGIE

 • 05_Technologies_08.gif

  Sistem recco

  RECCO este un sistem care ajuta la localizarea eficienta a victimelor avalanselor care sunt ingropate in/sub zapada. Ca principiu, pentru determinarea precisa a pozitiei victimei sunt folosite unde radar. SYSTEM RECCO :este un sistem care ajuta la localizarea eficienta a victimelor avalanselor care sunt ingropate in/sub zapada. Ca principiu, pentru determinarea precisa a pozitiei victimei sunt folosite unde radar.
 • 05_Technologies_08.gif

  Polartec Alpha

  Materialul Polartec Alpha a fost dezvolatat initial de Fortele Speciale Americane atunci cand au avut nevoie de un material mai avansat pentru echipamentul de lupta. A fost proiectat prin plasarea fibrelor cu densitate scazuta intre straturile de tesatura rezultand un material mai eficient ce optimizeaza temperatura corpului chiar si atunci cand nu va miscati dar in acelasi timp ofera respirabilitate performanta.
 • 05_Technologies_08.gif

  Fermoar YKK

  Fermoar YKK Fermoare funcționale de înaltă calitate, de la compania YKK. Aceste fermoare sunt renumite pentru calitatea și prelucrarea lor perfectă. Dispun de rezistență la apă și siguranță la utilizarea pe termen lung. Multumita calitatii excelente si recunoscute si a elaborarii perfecte, produsele YKK sunt remarcabile cu fermoar functionar care este sigur si are durata de viata lunga- dotat cu accesorii metalice si reperele din plastic YKK.
 • 05_Technologies_08.gif

  Material stretch

  Materialele stretch au nevoie de proprietati intindere pentru a reveni la forma initiala. Daca un material stretch este intins peste limite acesta se strica si isi pierde proprietatea de a reveni la forma initiala. De aceea materialul stretch are proprietatea de tractiune elastica, oferindu-i o elasticitate maxima. Indiferent de cat de mult se intinde revine intotdeauna la forma initiala. Suprafata de la nivelul pielii mentine temperatura ridicata si asigura evaporarea umezelii spre exterior. Fibrele elastice intarite asigura revenirea la normal a materialului, dupa fiecare intindere. Materialul strech are proprietatea de a retine caldura, fara a reduce posibilitatea de miscare in timpul activitatilor. Suprafata exterioara este foarte moale cu o forta de frecare foarte mica, avand astfel o rezistenta la uzura foarte mare. Aceasta versatilitate ofera flexibilitate si caldura. Este recomandat pentru sporturi ca alpinism, tura, ciclism.
 • 05_Technologies_08.gif

  Shoftshell

  Cuprinde 3 straturi: una exterior din poliamizi şi poliestri care este impermiabil, membrana din mijloc şi un strat interior din lână. Aceste 3 straturi asigură la maxim impermeabilitatea şi resistenţa la vânt, aerisirea şi elasticitatea.
 • 05_Technologies_08.gif

  Quick dry

  Material cu uscare rapida din fire de polyester si nylon. Durata de uscare a materialului este extrem de mica. Materialul produs cu astfel de tehnologie in primul rand a fost proiectat pentru activitati cu caracter inalt de provocari insa este util si pentru uz de zi de zi in verile fierbinti.Tehnologie QUICK DRY care garantează uscarea rapidă a materialului
 • 05_Technologies_08.gif

  Polartec

  Toate materialele din gama Polartec dispun de o tehnologie patentata, constructia a 2 straturi impletite ce utilizeaza 2 tipuri diferite de fire pe fiecare fata a materialului. Aceasta creeaza 2 suprafete diferite, una care este optima pentru a indeparta umezeala si cealalta care se usuca extrem de repede.
 • 05_Technologies_08.gif

  Laser cut

  Taierea laser este un proces „fara contact” si fara instrumente. Nu exista niciun contact intre cutterul laser si material, si, astfel, nu se produce nicio deformare a tesaturii in cursul procesului. Raza laser topeste materialul, rezultatul fiind margini curate, perfect etanse. De asemenea, prin folosirea laserului, se garanteaza ca nu vor aparea margini destramate ale produsului final.
 • 05_Technologies_08.gif

  NFX coating

  O membrană sau ţesătură foarte subţire care este impermiabil, dar permite aerisirea. Se află între două straturi de ţesătură îmbunătăţând proprietăţiile acestora. De exemplu NFX 10000/10000 inseamna ca : coloana de apa este 10000 mm si permeabilitate: 10000 g/m2 / 24h.
 • 05_Technologies_08.gif

  Antipilling

  Tratament special al materialului, care previne formarea nedorită a scamelor. La utilizarea accentuată și frecare, previne deteriorarea și crește durata de viață a materialului.
 • 05_Technologies_08.gif

  Pure cotton

  100% Bumbac
 • 05_Technologies_08.gif

  All seams taped

  Pentru impermeabilitate optima fiecare cusatura este lipita.
 • 05_Technologies_08.gif

  Critical seams taped

  Pentru impermeabilitate mai buna cusaturile critice sunt lipite.
 • 05_Technologies_08.gif

  Down 3D imitation

  Utilizand material down de calitate pentru toate produsele, fiecare lot de haine down este atent testat in 3 etape de productie pentru a vedea nobletea, rezistenta la mezeala si abilitatea de a reveni la forma initiala dupa presare. Puterea de umplere a produselor down este un indice important pentru 2 caracteristici: raportul caldura/greutate si raportul de compresie, amandoua extrem de importante pentru a oferi caldura si confort.
 • 05_Technologies_08.gif

  Cordura

  este o tesatura speciala din fibre de poliamida cu rezistenta deosebita la abraziune, tensiune si forfecare.Cordura este de:
  • 10x mai rezistenta decat bumbacul
  • 3x mai rezistenta decat poliesterul standard
  • 2x mai rezistenta decat nylon-ul standard
 • 05_Technologies_08.gif

  Dexfil

  Un amestec de poliester și microfibre moale, fibrele de poliester tubulare, care au proprietăți excelente de izolare termică. Flexibilitatea designului usor coordonat, face acest material remarcabil pentru activități sportive de iarnă.
 • 05_Technologies_08.gif

  Slimfit

  Dacă eşti mai degrabă suplu ori suplă, cea mai bună alegere pe care o poţi face sunt articolele de îmbrăcăminte cu o croială de tip slim fit. De ce? Pentru că acestea sunt mai cambrate şi au fost realizate astfel încât să urmeze liniile corpului tău. Astfel, vei obţine un outfit care îţi va avantaja şi pune în evidenţă silueta.
 • 05_Technologies_08.gif

  Wicking

  Umiditatea se transferă rapid pe suprafaţa materialului pentru a se evapora cu uşurinţă. Este cea mai performantă tehnologie care rezolvă problema umezelii în timpul activităţilor în aer liber. Această inovare de transfer a umezelii, îndepărtează transpiraţia de pe suprafaţa corpului şi o dispersează de-a lungul suprafeţei flexibile, ultrauşoare a materialului pentru o evaporare rapidă.