Îngrijire și spălare

Îngrijire

Ghid general de îngrijire

Produsele noastre sunt făcute din materiale sintetice cu proprietăți funcționale. Hainle au nevoie de îngrijire adcventă pentru protecție de termen lung.

Fiecare model are propria etichetă cu simbolurile internaționale de îngrijire.

Recomandam să folosiți detergente încercate și testate cum ar fii: TOKO, Grangers, Atsko, HEY, Nikwax, Perwoll Sport sau soluția ecologic FIBERTEC. Stratul DWR (Durable Water Repellent) are nevoie de reînoire regulară pentru îmbrăcămintele cu membrane și Softshel, asta asigurând respinderea de apă și impermeabilitatea.

Spalare

Detergente

Trebuie să asigurați mai multă atenție la curațarea și reînoire regulară impermeabilității pentru hainele funcționale. Evitați folosirea de înălbitoare și balsame de rufe, de preferință folosiți detergente lichide. Detergentele convenționale învelesc straturile cu polimere, uleiuri, coloranți, grăsimi, și saruri care afectează funcționalitatea materialului.

Verificați înainte de spălare

Înaite de spălare îndepartați toate obiectele din buzunare care ar putea deteriora hainele. Închideți toate fermoarele, fixările de velcro și întindeți sistemul de șirete. Nu spălați lenjeria funcțională împreună cu îmbracămintele de strat superior. Spălați hainele separat la viteze reduse. Dacă nu există etichetă pe haina spălați la maxim 30°C.

Materiale Industriale 3D

Recomandăm să spălați jachetele industriale insulate cu fibre artificiale tubulare o dată pe an, în mașină de spălat sau manual folosind detergent făra înălbitori și balsame de rufe. După spălare stoarceți ușor înfoiați și uscați într-o poziție horizontală.

Haine de lână

Hainele de lână trebuie spălate pe dos. Folosiți metode de spălre delicate la 30°C - 40°C și detergente fară înălbitoare și agente optice de strălucire. Uscați supendate pe umerași la temperatura camerei.

Uscare și călcare

Nu cetrifugați hainele sintetice spălate numai dacă e permis pe etichetă. Puneți haina pe un umeraș sau dacă e o jacetă uscați în poziție horizontală la temperatura camerei.

Nu recomandăm să călcați materialele sintetice sau să uscați la soare. Hainele care conțin polypropylene (POP) nu trebuie să fie călcate.

Reînnoire DWR

DWR este o parte importană a hainelor cu menbrane și softshel. Împiedică fabricului s fie îmbibat de apă permitând picăturilor sa curgă pe suprafață. În mod natural, eficacitatea DWR este scăzută prin purtarea, spălarea cu detergenți convenționali, fum, protectie solara, si repelenți. Recomanăm sa folosiți produse care atât curăță, hainele făr efecte negative, cât și reînnoiește impermeabilitatea.

Dupa spălare moleculele DWR sunt activate de temperaturi ridicate, de exemplu călcare ușoară sau incălzire în uscător. Instrucțiuni de utilizare poate fii găsite și pe ambalajul produselor de impregnare cum ar fii ATSKO.